Decoraţiuni de Paşte-Felicitare

Am început să pregătesc câteva decoraţiuni de Paşte, una dintre pasiunile mele fiind confecţionarea diferitelor obiecte pentru decor. Pun mare preţ pe lucrurile confecţionate manual, deoarece cred că însumează mai multă dragoste, răbdare, creativitate, implicare decât un obiect cumpărat (totuşi unele merită şi cumpărate). Am început cu o felicitare în formă de ou, am văzut o poză asemănătoare pe internet şi m-am gândit să încerc să-mi dau seama cum se poate realiza.

Am folosit:un carton roşu mai gros, o foaie albă, creion grafic, lipici, foarfecă de unghii.

Eu am lucrat aşa: am decupat o formă roşie de ou dintr-un carton mai gros şi pe o foaie albă am trasat acelaşi contur al oului roşu (fără a decupa).
Pe oul alb, am desenat cu creionul un chenar şi un model (se pot desena motive mai simple sau mai complexe).
Am copiat modelul pe o altă foaie şi am realizat astfel un şablon (fără a tăia partea de chenar) pentru ca să reuşesc să desenez mai multe modele, într-un mod simetric.
Apoi, cu o forfecuţă de unghii, am decupat oul de pe foaia albă. Am păstrat şi mijlocul pentru ca să-l folosesc la un al doilea ou.
Apoi oul alb se lipeşte pe oul roşu. Acest model se poate folosi fie ca felicitare, fie ca ornament pentru geamuri, fie ca suporturi de pahare pentru masa de Paşte.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s