Mihăiță a împlinit un anișor. Devine din ce în ce mai independent, iar modul în care se joacă devine tot mai creativ și mai diversificat. Ne place să combinăm joaca, progresul și zâmbetul lui.
Cum învățăm relația de cauzalitate: ne ducem la întrerupător, îl apăsăm, iar apoi îi atrag atenția lui Mihăiță spre becul care luminează. Repetăm de mai multe ori, aprindem becul, stingem becul. Îmi dau seama că percepe asocierea din faptul că pune mâna pe întrerupător și apoi privește imediat spre bec.
Cum se dezvoltă memoria și limbajul: în această perioadă sunt foarte indicate rimele și poeziile scurte. Lui Mihăiță îi face plăcere să le asculte, să-mi audă vocea, să conștientizeze că beneficiază de atenția mea. La această vârstă creierul copilului este asemenea unui burete, adică poate absorbi multă informație. Așa că, citindu-i copilului zilnic, vorbindu-i despre lucrurile care îl înconjoară, reușim să antrenăm acele zone din creier care sunt responsabile de dezvoltarea limbajului. Acum că avem parte de zile ploioase rima scurtă aleasă pentru fiul meu e: ”Vine ploaia bine-mi pare/În grădină am o floare”
Aici am găsit câteva rime și poezii scurte pentru pitici deștepți.
Am primit o ”gentuță cu povești” ce conține mai multe cărticele, dar ce e cel mai important e că aceste cărți sunt cartonate deci pot fi răsfoite și de cei mici. Au culori frumoase și intense ce stimulează percepția copilului. Lui Mihăiță îi place să le răsfoiască și să privească imaginile. Pot fi idei bune și pentru un cadou.
Și acum la joacă!
E super!