Jocuri de potrivire cu animale


Ne-am jucat cu animăluțele, am folosit o carte cu animale și am încercat să așezăm lângă fiecare poză, animalul de pluș corespunzător. Prin această activitate, mi-am dorit ca fiul meu să conștientizeze că unele lucruri au aspecte comune chiar dacă diferă ca mărime, formă sau culoare. Potrivirea, în prima fază, am realizat-o eu, dar fiul meu m-a urmărit cu interes, a strâns în brațe fiecare pluș și a exemplificat cum face fiecare animal. Ne-am amuzat!

Jocurile ce presupun găsirea de perechi, încurajează copilul să analizeze și să identifice elementele comune ale diferitelor obiecte. Acest joc antrenează atenția, analiza, spiritul de observație, îl stimulează pe copil să-și descopere capacitatea de a rezolva o problemă, de a se concentra asupra problemei de rezolvat.

Publicitate

2 gânduri despre „Jocuri de potrivire cu animale

  1. In curand o sa spuna Mihaita si alfabetu` :)). Oricum Adriana sa stii ca sunt fanul nr 1 al blogului tau. Astept cu nerabdare sa vad ce a mai invatat si ce l-ai mai invatat pe Mihaita sa faca. Te felicit e o scumpete de baiat!!! Si o mare rugaminte…mai pune poze cu el!!! Asa mi-e de drag!! Va pup!! Sa cresti mare Mihaita si frumos sa scrii tu pe blog ce nazbatii faci!! :)) :*

  2. Avem si noi carticica asta. Noi n-am avut nevoie de asemenea joculete, am observat ca Eliza asociaza imediat animalul cu numele sau, chiar daca este din plus, desenat sau pictat sau doar schitat. Insa mai facem un soi de scoala animalelor, adunam tot din sertare si lada de jucarii ce reprezinta un animal si le aliniem. Apoi ne jucam de-a „cum face x” si ea imita. Sau invers „cine face mac-mac?”
    E foarte amuzant!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s