Plastilină de casă și pliculețe

În ultima vreme, am găsit câteva idei amuzante cu care ne-am umplut timpul. Nu am găsit timp să le și postez, așa că m-am gândit să le postez pe toate 3 împreună.
1. Aluat sărat pentru modelat
Am folosit o cană de sare, o cană de făină şi jumătate de cană de apă, așa cum explică Laura Frunză pe blogul ei. Am folosit o scoică pentru a obține o formă specială, ideea am văzut-o undeva pe internet. Fiului meu i-a plăcut mult, a fost foarte îndemânatic și mândru de ce a reușit. E un exercițiu foarte bun pentru dezvoltarea coordonării, pentru exersarea motricității.

2. Plastilină de casă
Reţeta pe care am folosit-o am găsit-o tot pe blogul Laurei: jumătate de cană de făină, jumătate de cană de apă colorată, un sfert de cană de sare fină, o jumătate de lingură de sare de lămâie, o jumătate de lingură de ulei. Le-am pus într-o oală la foc mic, și în câteva secunde am obținut o bilă moale. Am luat de pe foc și după ce s-a răcit puțin am frământat. A avut un succes foarte mare. Cred că este printre puținele idei ce la captivat pe fiul meu timp de două zile. Ce m-a bucurat mult a fost că a învățat să realizeze mingiuțe, și-a dezvoltat coordonarea și confecționat tot felul de figurine și forme.

3. Vine poștașul
Am confecționat niște scrisori și ne-am inspirat de aici. Ce m-a bucurat a fost că fiul meu a dorit să taie cu foarfeca șablonul scrisorilor, iar cu ajutor s-a descurcat destul de bine. A fost prima experiență în care a tăiat, lipit. Apoi le-am pus în geanta de poștaș și am primit scrisori „pentru copiii cuminți”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s