Recenzie carte-Things for boys to make and do

P1020448

Zilele trecute am primit această carte, pentru recenzie de la Micul Cititor. Trebuie să recunosc că m-am bucurat ca un copil, când am răsfoit paginile cărţii. Este o carte plină de culori şi idei interesante ce pot fi realizate împreună cu băieţii (aşa spune titlul cărţii), dar cred că şi fetiţele s-ar bucura de multe idei prezentate aici. Multumim mult, Adina!
Cartea „Things for boys to make and do” este cu foi lucioase, are 95 de pagini si prezinta 94 de idei creative. A fost scrisa de Emily Bone, Rebecca Gilpin si Leonie Pratt, si face parte din colectia Usborne Activities de la editura Usborne.
Cartea l-a captivat pe fiul meu de cum a văzut-o, nu ştiam ce să ne alegem prima dată, să confecţionăm un schelet, poate o hartă şi apoi un cufăr plin de comori! Până la urmă, am decis să decorăm creioanele colorate cu dragonii hazlii.
Fotor0910191319
Ideile prezentate stimulează creativitatea copilului, îl ajută să îşi exerseze abilitatea de a decupa cu foarfeca. Urmărirea paşilor de realizare îl ajută pe copil în concentrarea atenţiei, iar rezultatul final îi oferă bucuria succesului. Un alt lucru interesant, mi s-a părut faptul că nu sunt şabloane ci doar câteva idei pentru desenarea figurilor sau elementelor ce compun produsul final. Acest lucru a fost o incurajare în plus pentru a lucra cot la cot cu fiul meu, dar de asemenea ne-a dat libertatea să desenăm după imaginţia sau posibilitatea dată de vârstă (5 ani).
Fotor0910190942
Îmi place că obiectele prezentate, pot fi folosite pentru a crea poveşti întregi ce să îi ofere posibilitatea copilului de a fi pe rând pirat ce să caute comoara ajutându-se de harta, binoclu şi sabie sau un războinic curajos ce să apere castelul.
Fotor0910190819

Mai multe detalii despre cartile Usborne se gasesc aici.

Spor la joacă şi la meşterit!

Publicitate

5 gânduri despre „Recenzie carte-Things for boys to make and do

  1. Pingback: Mumia | Gandurile Adrianei

      • Bucatile din folie de aluminiu trebuie sa fie destul de solide (trebuie sa folosim mai multa folie de aluminiu sa obtinem componente cat de cat solide) apoi punem folia de plastic peste mumia din aluminiu dar modelam forma finala cu fasiile de hartie inmuiate in apa. Folia de plastic e suportul pe care se asaza hartia umezita si cu ajutorul careia fixam si mai bine folia de plastic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s