Mezinul nostru a urmărit cu mare interes activitățile noastre legate de explorarea spațiului cosmic. M-am gândit să-i pregătesc și lui o activitate cu aceiași temă, dar care să fie potrivită vârstei lui. Am strâns toate mingiutele din casă, pe o minge am așezat un cerc pentru a semăna cu planeta Saturn, am mai pus soarele și luna. Am învelit două cutiuțe de la ouăle Kinder, in folie de aluminiu. Interesul a fost mare, chiar și din partea fratelui cel mare. M-am bucurat că am găsit o idee de joacă ce i-a implicat pe amândoi.
După ce au desfăcut folia de aluminiu, am confecționat mici roci, pe care cel mic le-a transferat dintr-un recipient în altul (copilul trebuie supravegheat). Transferul de roci l-a ţinut ocupat şi interesat, dar a fost un bun exerciţiu pentru stimularea coordonării şi dezvoltarea motricităţii.
Frumoasa activitate cu cel mic. Cred ca a fost mult mai interesat de rocile voatre decat de jucariile reale. La varsta asta stiu ca oricate jucarii ar avea la dispozitie, mai interesat e sa bata cu o lingura de lemn intr-un lighean sau oala din bucatarie decat de jucariile din camera lui. Mi-aduc aminte ca le dadeam fetelor tot felul de cutii si vase de plastic in care sa „sorteze” jucariile.
Ai dreptate, rocile au fost principala atracție!
Pingback: 35 de idei de joacă pentru copii de 1-2 ani | Gandurile Adrianei