Pinguinii-Invitaţie la lectură şi joacă

Luna trecută ne-am bucurat de cartea oferită de Adriana, la concursul lunii ianuarie-Start la lectura şi joacă.

Cartea primită se numeşte Animale din regiunile polare şi ne prezintă animalele din această zonă. Mi-a plăcut cartea deoarece conţine informaţii scurte, clare, dar complexe. Lui Mihai, i-a plăcut faptul că înălţimea fiecărui animal era prezentată, în comparaţie cu înălţimea copiilor. O prezentare detaliată a cărţii, putem citi aici. Partea preferată a fost pagina dedicată pinguinilor. Astfel, şi noi am ales să realizăm o activitate cu pinguini. Mi-a venit ideea să pregătesc nişte pinguini de ipsos, pentru pictat.
FotorCreated
Am decupat şi nişte peştişori dintr-o mapă de plastic. Am potrivit fiecare pinguin cu câte un peştişor, pentru masa de prânz. Am numărat câţi pinguini rămân fără peştişori.
FotorCreated2
Apoi am încercat să construim o căsuţă. Am folosit nişte pinguini din ouăle cu surprize. De această dată, am folosit reţeta de moon sand (nisipul moale şi pufos, ce se modelează uşor) pentru ca să obţinem zăpadă. Am amestecat 5 pahare de făină cu un pahar de ulei. Această parte a activităţii, a fost un bun prilej de a implica amândoi copiii, în joc.
P1030090
Mezinul nostru a avut parte de o experienţă senzorială deosebită, datorită texturii catifelate a nisipului. A încercat să modeleze nisipul sau să găsescă pinguinii ascunşi de fratele cel mare. Mihai a fost fericit să le construiască pinguinilor, câte un iglu, câte un tunel.

Concursul se desfăşoară lunar, pe blogul Adrianei.

Alte activităţi educative similare-Pinguini
Spor la joacă!

Publicitate

2 gânduri despre „Pinguinii-Invitaţie la lectură şi joacă

  1. Foarte frumoase activitati ati realizat pe baza cartii!! Ma bucur ca lui Mihai i-a placut cartea! Sa aveti spor lectura si joaca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s