Reţetă de plastilină cu ciocolată

Am găsit această reţetă de plastilină ce arată şi miroase a ciocolată. Se pregăteşte uşor, cu ingredinte ce le avem acasă. Plastilina ne-a deschis apetitul pentru un alt joc imaginativ: cofetăria.
FotorCreated16
Ingrediente:

 • 1 cană cacao instant
 • 1 1/2 cană făină
 • 1/2 cană sare
 • 4 linguriţe sare de lămâie
 • 1/4 cană ulei
 • Aproximativ 1/2 cană apă

Am amestecat ingredientele, cu o lingură de lemn, până am obţinut o plastilină moale. Apoi am pus compoziţia într-o oală, pe foc mic şi am amestecat câteva minute. Astfel am obţinut o bilă omogenă, pe care am lăsat-o la răcit. Am folosit forme colorate de brioşe, forme pentru fursecuri. Plastilina e moale, uşor de modelat şi are un miros plăcut de ciocolată. Modelarea contribuie la dezvoltarea muşchilor mici ai mâinii copilului şi îmbunătăţeşte precizia (prerechizite importante pentru învăţarea scrisului). Joaca i-a implicat pe amândoi. Activitatea a fost interesantă atât pentru simţul tactil cât şi din punct de vedere al mirosului. Mihai a pregătit brioşe, bomboane de ciocolată, cake pops şi biscuiţi. Ne-am deschis cofetăria. Plastilina, depozitată într-o cutie cu capac, a fost la fel de maleabilă şi în ziua următoare. Reţeta (cu mici modificări) am citit-o aici.

   Mai multe despre jocul imaginativ puteţi citi aici:

Cum am confecţionat un cuptor cu microunde pentru jocul imaginativ

Publicitate

2 gânduri despre „Reţetă de plastilină cu ciocolată

 1. Arată delicios! Nu au fost tentați copiii să o mănânce? Mă tem ca dacă o fac, asta mică o mănâncă înainte să ne putem juca cu ea 😀

  • Plastilina a avut un miros foarte placut de ciocolata! Cel mare a inteles ca nu e de mancat, cel mic a avut tendinta de a pune in gurita, dar gustul e neplacut si nu a mai pus deloc in gurita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s