Cum am pregătit poţiuni magice

Ideile din această săptămână fac parte din Provocarea celor 5 simţuri-Invitaţie la joacă şi se vor concentra pe dezvoltarea simţului olfactiv la copii. Aştept să vă alăturaţi cu idei noi!

Am pregătit ingrediente pentru realizarea unor poţiuni magice.
FotorCreatedpot

Ce am folosit:
• ierburi aromatice diferite, plante pentru ceai (lavanda, scoarţă de salcie, soc, mentă, fructe de pădure uscate, scorţişoară, nucşoară, busuioc, rozmarin, chimen, pătrunjel, mărar)
• recipiente din plastic goale, cutii de iaurt sau alte recipiente mici
• sticluţe, linguriţe, pipete, seringi
• apă colorată

Am prezentat fiecare ingredient pentru pregătirea poţiunilor. Le-am mirosit şi am discutat care sunt cele care ne plac. Eu am denumit fiecare ingredient. Care plantă are cel mai puternic miros? Care are cel mai delicat miros? Apoi am trecut la prepararea poţiunilor. A fost o activitate foarte parfumată, ce la captivat pe fiul meu şi i-a dat posibilitatea să fie creativ. Astfel am obţinut: poţiune pentru alungarea monştrilor (a încercat să obţină un miros ce nu le place monştrilor), poţiune de transformat pisicuţele în prinţese (a ales să predomine scorţişoara), poţiune pentru a deveni invizibil, poţiune pentru micşorare, poţiune pentru uriaşi, etc. Ne-am inspirit de aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s