Simţul olfactiv-Provocarea celor 5 simţuri

S-a încheiat a doua săptămâna din cele cinci, dedicate Provocării celor 5 simţuri. A doua săptămâna s-a concentrat asupra dezvoltării simţului olfactiv la copii. Provocarea a fost în acelaşi timp, o invitaţie pentru toţi părinţii care doresc să se joace cu copiii lor. M-am bucurat de fiecare idee ce s-a alăturat proiectului. Vă mulţumesc pentru timpul şi interesul vostru! Invitaţia rămâne deschisă şi aştept idei pentru săptămâna viitoare ce se va axa pe jocuri şi activităţi dedicate simţului auditiv. Iată ideile pentru săptămâna simţului olfactiv:
FotorCreatedpapusi

Vanda, Julia şi Heidi-Păpuşi parfumate

„Iata doua papusele din material. Sunt facute pe baza acestui video.
https://www.facebook.com/video.php?v=1019494604732279&pnref=story

Am decupat doua cercuri, unul mai mic si unul mai mare pentru corp si cap, pe care fetele le-au cusut pentru a forma un saculet. In el au pus boabe de orez si ulterior amintindu-mi de provocarea ta, niste flori de lavanda uscata. Apoi din fire de ata am cusut parul si am unit cele doua parti ale corpului. Aici am cusut mai mult eu fiind mai dificil inca pentru copii. Iata cum au iesit papusile noastre. Heidi a facut o minge realizand doar baza papusii, bineinteles cu miros de lavanda.”

FotorCreatedtablou

Vanda, Julia şi Heidi-Tablou cu seminţe

„Am ales seminte, condimente aromate pe care le-am pus la dispozitia fetelor impreuna cu muuuuult lipici si iata ce a iesit. Singura parte la care am intervenit este denumirea condmentelorlor. Am folosit: cuisoare, boabe mustar, patrunjel, scortisoara macinata, boia.”

Spor la joacă!

Publicitate

2 gânduri despre „Simţul olfactiv-Provocarea celor 5 simţuri

  1. Buna seara!
    Felicitari pentru initiativa! Noi acum v-am descoperit si ne plac activitatile pe care le organizati si le prezentati.
    Venim si noi cu o idee – mai estivala – un joc de memorie olfactiva organizat cu …pliculete de ceai. Puteti organiza jocul impreuna cu cei mici cat sunteti in concediu. Pliculetele de ceai le luati de la micul dejun, cate doua din fiecare sortiment. Ii dati sa miroasa unul fiind legat la ochi si apoi cei mici vor trebui sa recunoasca ce au mirosit din mai multe pliculete intre care ati amestecat si pliculetul pe care l-a mirosit legat la ochi.
    E un joc la indemana oricui in vacanta daca merge la hotel si este foarte distractiv pentru cei mici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s