Simţul auditiv-Provocarea celor 5 simţuri

S-a încheiat a treia săptămâna din cele cinci, dedicate Provocării celor 5 simţuri. A treia săptămâna s-a concentrat asupra dezvoltării simţului auditiv la copii. Provocarea a fost în acelaşi timp, o invitaţie pentru toţi părinţii care doresc să se joace cu copiii lor. M-am bucurat de fiecare idee ce s-a alăturat proiectului. Vă mulţumesc pentru timpul şi interesul vostru! Invitaţia rămâne deschisă şi aştept idei pentru săptămâna viitoare ce se va axa pe jocuri şi activităţi dedicate simţului vizual. Iată ideile pentru săptămâna simţului auditiv:

2012-06-18 10_48_43

Mic atelier de creaţie-Invocăm ploaia (Rainstick)

Mi-a plăcut mult ideea de a confecţiona un instrument muzical ce ne ajută să ascultăm sunetul ploii. Pe blogul Cameliei, putem citi o descriere detaliată a modului de realizare. Eu abia aştept să-l confecţionăm!

IMG_3355

Vanda cu Julia şi Heidi-Pianista

„Am scris cantecelul „Iepurasul in iarba” pe culori. Fiecare nota muzicala pe pian are o culoare diferita asa ca a fost usor de transformat notele musicale, intr-un portativ de culori. E un joc simplu dar care dezvolta mule capacitati: memorie vizuala si auditiva, spirit de observatie, memorie vizuala, rapiditatea reactiei, distributivitate vizuala, discriminare auditiva si nu in ultimul rand perseverenta, rezistenta la frustrare pentru ca e nevoie de multe repetitii reveniri, corectari.”

Spor la joacă!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s