Picături de ploaie

Ideile din această săptămână fac parte din Provocarea celor 5 simţuri-Invitaţie la joacă şi se vor concentra pe dezvoltarea simţului vizual la copii. Aştept să vă alăturaţi cu idei noi!

FotorCreatedrain

Am văzut această idee într-o emisiune Art Attack. Am încercat şi noi să pictăm pe folii de plastic, iar prin suprapunere, să obţinem un efect vizual interesant.

Am folosit trei folii de plastic (de la nişte dosare de plastic). Pe prima folie, băieţelul meu a pictat nori, am observat că acuarela aderă mai bine dacă pictăm cu degeţelele. Pe a doua folie am lipit o fetiţă cu o umbrelă, pe cea de a treia, am pictat picături de ploaie. Am suprapus pe rând foliile şi am încercat să inventăm cu ajutorul lor, o scurtă poveste.

P1030425

Am continuat să pescuim picături de ploaie. Am decupat din carton albastru, câteva picături de ploaie şi le-am ataşat câte o agrafă de birou. Undiţa am confecţionat-o dintr-un creion, o bucată de sfoară şi un magnet. Pescuitul a adus mare bucurie şi a fost un bun exerciţiu pentru dezvoltarea coordonării. Ne-am inspirat de la Două fete cucuiete.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s