Cum am confecţionat un avion dintr-o cutie de carton

mihai avion

Noi ne bucurăm foarte mult de fiecare cutie de carton ce ajunge în casa noastră. Am transformat o cutie într-un avion, numai bun pentru jocul imaginativ al copiilor.

Materiale utilizate:

 • Cutie de carton (dreptunghiulară)
 • Foarfecă şi cutter
 • Scotch
 • Acuarelă
 • Pensulă
 • Creion

Cum am confecţionat:

FotorCreatedavi1

 1. Am tăiat marginile cutiei, dar le-am păstrat pentru că ele vor deveni aripi şi elice.
 2. Eu am vrut să stea pilotul în interiorul cutiei, din acest motiv am decupat un dreptunghi în partea de jos a cutie (aici va intra copilul).
 3. Părţile tăiate (bucăţile mai lungi) le-am rotunjit, am decupat două triunghiuri mici ce le-am lipit pe fiecare aripă. Astfel am lipit aripile, cu scotch de marginea cutiei.
 4. Am confecţionat un cerc dintr-o fâşie de carton, apoi din marginile tăiate la început (bucăţile mai mici) urma să confecţionez elicea. Am desenat două lacrimi mari ce se unesc. Le-am decupat şi lipit pe cercul de carton, apoi de cutie.
 5. Coada are două părţi. Partea mare seamănă cu modelul aripii, doar că am decupat o bucată pentru a-l ataşa de cutie. Am tăiat o bucată de carton ovală, aceasta e partea mică ce a fost introdusă orizontal, în piesa mare.

FotorCreatedavi26. Băieţelul meu a pictat piesele avionului.

7. Mi-a plăcut să confecţionăm avionul, deoarece a fost o activitate ce a implicat toată familia, am petrecut timpul împreună şi ne-am bucurat de ce am obţinut. Ne-am inspirat după mai multe modele de pe internet, dar până la urmă am creat un model propriu. În mare parte, ne-am inspirat după acest filmuleţ.

Spor la joacă!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s