De când au apărut păpădiile, am primit un bucheţel de la fiul meu cel mare, aproape în fiecare zi. Îi plac mult păpădiile, le recunoaşte oriunde. M-am gândit să le studiem, oricum e plină curtea cu ele. Am vrut să includ activităţi pentru amândoi copiii, chiar dacă au vârste diferite.
Am început să recitim una dintre cărţile preferate „Promisiunea rămâne promisiune”. Camil, marmota, se împrieteneşte cu o delicată floare de păpădie. Se întâlnesc des, iar Camil e încântat de frumuseţea păpădiei. Atunci când păpădia îl roagă să o ajute, Camil îi îndeplineşte dorinţa, deşi nu ştie ce se va întâmpla. Păpădia îl roagă să-i sufle seminţele, nu înainte de a-i promite că totul se va termina cu bine. Cartea îi învaţă pe copii ce valoare are o promisiune, ce putere are prietenia şi cum poţi să o păstrezi. De asemenea, povestea îi învaţă pe micuţii cititori că poate fi o mare bucurie să încerci să-l faci pe cel de lângă tine fericit.
Următoarea activitate, a implicat amândoi copiii. Am cules păpădii şi le-am introdus codiţa, în strecurătoare. A fost un bun joc pentru dezvoltarea coordonării, preciziei dar şi a răbdării, atenţiei acordate celuilalt (cel mic avea un ritm mai lent, iar cel mare s-a oferit să-l ajute). Această idee am văzut-o aici.
Am realizat o activitate de căutare a păpădiilor, între fâşiile de hârtie creponată. Această parte a fost mai ales pe placul celui mic.
Cu păpădiile recuperate, am făcut plastilină de casă şi am adăugat petalele păpădiilor. Am preparat plastilina după o idee ce am vazut-o aici.
Am confecţionat cartonaşe cu diferite etape de dezvoltare a păpădiilor. Am studiat cartonaşele şi l-am rugat pe Mihai să aşeze imaginile în ordinea corespunzătoare. A reuşit din prima. Am încercat să împletim florile şi am confecţionat o brăţară din păpădiile culese.
Iată şi o reţetă specială, ce vine să completeze lecţia despre păpădii: Salata de păpădie. Bianca Cigan are o mulţime de reţete delicioase, uşor de preparat, datorită explicaţiilor detaliate ce pot fi citite pe blog. Fiecare reţetă are un iz de poveste ce te îmbie să te apuci de gătit!
Buna , Adriana! Imi place tare mult cum va jucati.Imi poti trimite si mie pe mail.cartonasele despre papadie? ne-am mutat la tara si avem si noi in poienita o multime de papadi.
db12luc@yahoo.com
Multumesc mult !
Mii de pupici!
Multumesc pentru interes! Am confectionat cartonasele cu cateva poze de pe internet! Iti trimit mail si va doresc spor la joaca!
Poti sa mi le trimiti si mie in format pdf sau ipg?
Le-am trimis!
Аs dori si eu acelasi cartonase. Multumesc mult. Citesc cu placere postarile tale, Adriana.
Multumesc mult pentru interes! Te rog sa-mi dai o adresa de email si ti le voi trimite.