Cum am învăţat despre dinţişori

Am studiat atlasul Corpul uman, am citit despre componentele dinţişorilor.

P1030737

Ne-am jucat La Dentist Frezeaza si Plombeaza cu Setul Play Doh , am construit dinţişori, am discutat despre stomatolog şi ce presupune consultaţia (fiul meu a ales plastilina mov pentru dinţi). Jocul l-am achiziţionat de la Julia toys.

P1030786Am exersat spălatul dinţişorilor cu ajutorul unui cofrag de ouă. Am vopsit cofragul cu acuarelă, apoi am spălat cu periuţa de dinţi, exersând mişcările corecte de periere.

Am studiat dinţii diferitelor specii de animale. Am folosit un set de cartonaşe pentru a compara dinţii animalelor şi în funcţie de hrana lor. Dinţii rechinului erau mari şi ascuţiţi, pe când girafa avea dinţi mai mici. Am descărcat cartonaşele de aici.

P1030758Am exersat cifrele de la 10 la 20, am realizat un exerciţiu de cunoaştere a vecinilor numerelor. Am folosit o planşă cu un crocodil şi dinţi cu cifre. Eu am aşezat un dinte în gura crocodilului, iar Mihai a căutat dinţii „vecini”. Această idee am văzut-o pe internet şi am încercat să pregătesc materialele necesare.

FotorCreatedcrocoCrocodilul a avut mare succes, aşa că am inclus şi un exerciţiu pentru cunoaşterea semnelor „mai mic”, „mai mare”, „egal”.

P1030760

Ne-am folosit de gura crocodilului pentru a înţelege cum folosim semnele. De asemenea, am folosit cereale rotunde pentru a reprezenta fiecare cifră şi pentru a vedea câte cereale mănâncâ crocodilul.

P1030761

Am descărcat cartonaşele de aici.

Spor la joacă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s