Ce ne jucăm cu copiii pe plajă

Am avut parte de câteva zile de vacanţă de care ne-am bucurat şi ne-am jucat mult. Aceasta a fost priveliştea cu care ne-am trezit în fiecare dimineaţă.

P1030923

  1. Fereste-te de valuri-copilul sta pe marginea marii, iar atunci cand vin valurile fuge in spate pentru a nu se uda pe picioare. Cand valul se retrage, copilul se apropie cat mai mult de apa si fuge la apropierea valurilor. E un joc amuzant si potrivit pentru dezvoltarea motricitatii grosiere.

P10309472. Cate galeti de apa poti aduce in 5 minute-copilul trebuie sa aduca galeti cu apa, pe care le toarna intr-o gropita intr-un timp stabilit.

P10309303. Scrie cifre cu scoici-desenam cifre in nisip apoi copilul le scrie cu scoici. E un joc pentru invatarea cifrelor si pentru dezvoltarea coordonarii. Putem încerca să scriem litere sau să construim forme geometrice.

P10309334. Sorteaza scoicile-cautam doua tipuri de scoici, le amestecam iar copilul le sorteaza exersand categorizarea. La fel, jocul e potrivit pentru dezvoltarea perceptiei vizuale si a preciziei.

P1030948

Scoicile sortate:

 

P1030949

5. Gaseste intrusul-punem scoici de aceeasi forma si cautam o singura scoica diferita, de alt model pe care o amestecam intre celalalte. Copilul trebuie sa identifice scoica diferita. Jocul dezvolta atentia copilului, rabdarea si simtul vizual.

P10309506. Construieste un castel

P10309347. Spala scoicile-adunam mai multe scoici, copilul trebuie sa le spele pentru a indeparta nisipul. Eun bun exerciţiu pentru dezvoltarea motricităţii, preciziei şi perseverenţei.

P10309248. Ghici unde sunt mai multe scoici-Asezam in cateva forme de nisip scoici. Copilul le numara si gaseste forma cu cele mai multe scoici.

P10309329. Căutare de comori-ascundem câteva scoici mai mari în nisip, acoperindu-le parţial. Copilul trebuie să le găsească în nisip. Jocul dezvoltă perspicacitatea şi atenţia.

P103092710. Aruncare la ţintă– Copilul trebuie să arunce scoici în aşa fel încât să nimerească găletuţa. Jocul e potrivit pentru dezvoltarea coordonării, preciziei şi răbdării.

P1030928

Vă plac aceste jocuri? Voi ce vă mai jucaţi cu copiii pe plajă?

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s