Guest post-Jocuri simple pentru dezvoltarea indemanarii si echilibrului

Continuă seria ideilor pentru vacanţă. Anita Lengyel ne oferă câteva idei de activităţi şi jocuri, pentru dezvoltarea indemanarii si echilibrului.

img_3614

Cand spui jocuri de vara automat ne fuge mintea la orice joc, din copilaria noastra, care se desfasura in fata sau in spatele blocului: saritul corzii, sotron (pinpi), elastic, ratele si vanatorii, floare, fierbe oala cu fasole, tara-tara vrem ostasi, mata, tenis, ping-pong, etc

Eu propun, daca in timpul iernii s-a discutat pe blog despre jocurile care antrenau mintea, sa discutam despre jocuri care antreneaza corpul copiilor si le ofera o dezvoltare armonioasa.

Fara sa ne dam seama, toate jocurile jucate de copii in timpul verii sunt benefice unei dezvoltari armonioase a corpului. Noi ca si parinti ar trebui sa ii lasam ba chiar sa ii incurajam, sa alerge, sa sara, sa se rostogoleasca, nu sa ii oprim din aceste miscari prin tot mai des-ul “STAI CUMINTE!”

Azi o sa va propun jocuri simple pentru dezvoltarea indemanarii si echilibrului.

Avem nevoie de scanduri, pietre, franghii

Primul si cel mai usor joc este sa asezam o scandura pe jos si sa il rugam pe copil sa o parcurga dintr-un capat in celalalt fara sa paseasca in afara sa. Dupa ce reuseste si pare prea simplu de parcurs traseul, putem sa punem obstacole, plasam cateva pietre pe scandura peste care copilul ar trebui sa treaca fara sa le miste, ingustam scandura, il rugam sa priveasca in fata fara sa se uite in jos.

Pentru al doilea joc, plasam o piatra mai mare si rotunjita sub o scandura mica si il rugam pe copil sa plaseze picioarele pe extremitatile scandurii si sa incerce sa se balanseze, sa isi lase greutatea de pe un picior pe altul pana cand ajunge sa stea in echilibru, fara ca scandura sa atinga pamantul.

Al treilea joc, este pentru grup de copii.

Copiii sunt impartiti in doua echipe si stau asezate astfel: prima echipa ocupa mijlocul cercului, a doua in afara cercului. Acestia cauta sa-i traga afara pe cei din cerc. Pe parcurs se schimba locurile intre echipe. Castiga echipa care reuseste sa traga din cerc un numar mai mare de adversari.

La fel putem sa ne jucam si trasul cu franghia, echipele se pun la capetele franghiei si fiecare incepe sa traga in partea sa, castiga echipa care reuseste sa ramana in picioare.

O vara frumoasa si distractiva va doresc.

PS:  lasati copiii in aceasta vara  sa mearga desculti cat mai mult posibil (pe nisip si pe pamant daca se poate)

Sursa foto aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s