Guest post-Concurs de frunze diferite

Azi avem parte de un nou guest-post interesant pentru zilele de vacanţă. Loredana Pod ne oferă câteva idei de activităţi şi jocuri pentru drumeţiile din pădure.

lore3

„O drumetie prin padure este un prilej excelent pentru a-i invata pe copii despre misterele mediului inconjurator. Pornind de la muschii de pe copac ce indica nordul, pana la descoperirea animalutelor ce-si fac culcus sub busteni, padurea constituie un univers plin de oportunitati de invatare. Exact asta am facut si noi intr-o duminica frumoasa de vara. Am plecat in drumetie sa exploram universul plin al padurii. Am inceput cu gasirea melcilor imensi de padure printre frunzele uscate..Apoi, cand am ajuns in poenita, dupa ce ne-am potolit setea si foamea, am hotarat sa facem un concurs, pe care l-am numit „Concurs de frunze diferite”.

pod 1

Ne-am impartit pe echipe, eu am avut ‘norocul’ sa ies cu David in echipa, dupa care am stabilit regulile jocului. Urma sa ne intrecem intr-o competitie, in urma careia cel ce aduna cele mai multe frunze de forme diferite avea sa castige. Astfel, urma sa dam startul iar fiecare cauta in timp de 5min cat mai multe frunze de forme diferite. Bineinteles ca am avut de unde alege…copacii, brazii, arbustii, florile, iarba au frunzele foarte diferite, iar David a fost pus astfel in situatia de a fi nevoit sa compare asemanari si deosebiri dintre frunze, sa excluda daca se aseamana si sa includa daca e frunza e diferita…iar toate acestea prin JOC.”

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s