Carte senzorială pentru copii

PicMonkey Collage
Zilele trecute au fost ploioase dar le-am petrecut jucându-ne cu paginile unei cărții senzoriale speciale. A ajuns la noi din atelierul Cărți cu activități și a fost confecționată de Ana Maria-o mămică talentată! Când am început să răsfoiesc, am admirat ingeniozitatea fiecarei pagini, atenția la detalii (fiecare nasture, mărgică, bucată de panglica, etc.) și răbdarea cu care a fost alcătuită. Eu am fost curioasă cum se va potrivi o carticica pentru doi copii de vârste diferite? S-au jucat cu ea pe rând și m-am bucurat că fiecare copil a încercat să respecte timpul celuilalt. Copiii au creat propria poveste pentru fiecare pagină, băiețelul din fetru a devenit personajul principal al cărții și a construit case, a descoperit mașini, a cules mere, a pescuit și apoi a socotit. Am luat-o cu noi chiar și în deplasările cu mașina și a fost un bun prilej pentru petrecerea timpului. Ana Maria a raspuns si la cateva intrebari despre cartile ce le confecționează:

 

Ce este o carte senzoriala?
O carte senzoriala, este o carte cu pagini create din material textil si conține activitati atractive si interactive pentru copii. Eu lucrez predominant  cu fetru.

De ce e utila pentru copii?

In primul rând le captează atenția ca nici o alta jucarie, apoi timpul de concentrare e destul de mare chiar si la vârste mici. Le dezvolta anumite abilitați ce tine de motricitatea fina: folosirea nasturilor, snuruirea, etc; discriminare vizuala: forme, culori, siluete, mărimi; abilitați matematice

De ce le plac micutilor cărțile senzoriale?

Pot spune doar din ce am observat la fetița mea si anume: ii place/le place deoarece aceasta „jucarie” le oferă independența totala, pot „lucra” cu mânuțele lor fara a interveni cei mari. Ii place deoarece are accesorii ce le întâlnește zi de zi dar de data aceasta nu mama închide-deschide fermoarul sau nasturele. E o modalitate buna de a exersa aceste închizători; ii place pentru ca isi poate imagina diferite situatii, in funcție de conținutul paginilor.

De unde vin ideile pentru continutul paginilor?
Majoritatea ideilor sunt inspirate de pe internet de la alte persoane îndemânatice. Insa dupa ce am „prins ideea” am facut si pagini gândite de mine adaptate la materialele si accesoriile ce le aveam la dispoziție. Sunt idei ce vin din joaca zilnică cu fetița mea.

 

Vă invit să vedeți și alte modele interesante realizate de Ana Maria pe Cărți cu activități.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s