Delfini și balene Minienciclopedie Larousse și experiment

P1040844mod

Am cumpărat această cărticică pentru copiii mei deoarece sunt pasionați de pești și alte vietăți ce trăiesc în apă. Paginile cărții au imagini prietenoase, ca și din desene. Informațiile prezentate sunt adaptate copiilor, sunt simple și clare. Mi-au placut comparațiile prin care se explica micutilor diferența dintre pești și balene, care balena are gura cea mai mare sau care este cea mai muzicală balenă. Exprimarea lungimii balenei albastre cât 4 autobuse este, la fel, pe intelesul copiilor. Lecturând minienciclopedia am aflat mai multe informatii despre puii diferitelor specii, despre călătoriile lor, despre ce manâncă ele.

P1040795

Am continuat cu un experiment interesant. Am vrut sa vedem de ce balenelor nu le este frig. Am folosit doua pungi, in prima am pus unsoare, apoi am introdus a doua punga pentru a crea o manușă. Am pregătit o tavă cu gheață și le-am spus copiilor să introducă mâna în mănușa creată. Stratul de grăsime a fost un strat protector impotriva gheții. Ne-am inspirat de aici.

PicMonkey Collage

Am confecționat balene din cofrag de ouă după o idee simplă de aici. Am tăiat corpul din cofrag, l-am pictat cu albastru, am lipit înotătoarele din hârtie gumată. Am lipit și ochișori mobili.

Publicitate

Un gând despre „Delfini și balene Minienciclopedie Larousse și experiment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s